Salvatore Vitale

Praktijk voor psychotherapie, diagnostiek & supervisie

Tarieven en vergoedingen

Voor 2020 heb ik net als voor 2019 met de volgende zorgverzekeraars contracten (GBGGZ en SGZZ):

- Zorg en Zekerheid (ZZ), ONVZ en ENO

- Menzis en Anderzorg

- DSW en a.s.r.. Hieronder vallen StadHolland, InTwente, Ditzo, De Amersfoortse

- Zilveren Kruis en Interpolis. Hieronder vallen FBTO, Avéro Achmea, IAK, Aevitae, De Friesland Zorgverzekeraar

- Promovendum, National Academic, Besured en Aevitae, IptiQ, Eucare


Met de volgende zorgverzekeraars heb ik voor 2019 alleen een GBGGZ contract:

- CZ, NN en Ohra (alleen GBGGZ)


Dit betekent dat de behandelingen en onderzoeken vanuit de zorgverzekeraar volledig vergoed worden. Wel dient u rekening te houden met uw bijdrage vanuit de verplichte eigen risico (voor 2019 is dit 385 euro).

Alleen met VGZ heb ik voor 2019 geen contract. Onder VGZ vallen Univé, SZVK, Zekur, Zorgzaam Verzekerd, VGZ, Bewuzt, MVJP, UMC zorgverzekeringen, IZZ, IZA. Dit betekent dat de voorwaarden gelden voor ongecontracteerde zorg (https://contractvrijepsycholoog.nl). De vergoedingen voor een behandeling zijn dan afhankelijk van uw zorgverzekeraar en het type zorgverzekering. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen restitutiepolis en een naturapolis. Voor u zich aanmeldt bij de praktijk raad ik u aan vooraf de voorwaarden van uw verzekering en verzekeraar te controleren. Tijdens de intake en het bespreken van het behandelvoorstel krijgt u vooraf altijd een inschatting van de kosten en maken we afspraken over de betaling van de eventuele eigen bijdrage.

In geval van no show (niet verschijnen zonder bericht of minder dan 24 uur voor de afspraak) ben ik genoodzaakt om 50 euro in rekening te brengen. Dit dient u zelf rechtstreeks aan mij te betalen en kan niet gedeclareerd worden bij uw zorgverzekeraar.


Restitutiepolis
De kosten van de behandeling worden bij een restitutiepolis van niet gecontracteerde zorg in het algemeen volledig vergoed (uitgezonderd van het verplichte eigen risico). Sommige zorgverzekeraars bieden wel een restitutiepolis aan, maar vergoeden niet volledig het NZa tarief. Van belang is dit specifiek na te vragen bij uw zorgverzekeraar. Het voordeel van een restitutiepolis is dat u zelf kunt uitkiezen bij wie u in behandeling wilt. Hierdoor is deze vorm van zorgverzekering over het algemeen iets duurder.

Naturapolis
De kosten van de behandeling bij een naturapolis worden van niet gecontracteerde zorg in het algemeen niet volledig vergoed. De vergoeding is een percentage van het tarief voor uw behandeltraject, is afhankelijk van uw basisverzekering en ligt meestal tussen de 65% en 85%. Indien u een aanvullende verzekering heeft, kan dit percentage soms oplopen tot 100%. Soms heeft u vooraf toestemming nodig voor behandeling bij een niet-gecontracteerde zorgaanbieder en zijn er vanuit uw zorgverzekeraar bepaalde voorwaarden aan verbonden. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar.

Zorg buiten zorgverzekeraar
Om verschillende redenen kunt u kiezen om buiten de zorgverzekeraar om een psychotherapie te volgen. In dit geval reken ik een vast tarief per sessie van 45 minuten. Dit tarief valt binnen de richtlijnen van de NZa en is 100 euro. Bij start van de behandeling krijgt u van mij een schatting van het benodigde aantal sessies, de bijbehorende kosten en maken we afspraken over de betaling.